Elite sport is opgericht in 2006 en is sindsdien constant bezig met het ontwikkelen van haar keepershandschoenen. Het is een relatief nieuw merk maar in de laatste jaren vertrouwen steeds meer keepers het doel toe aan handschoenen van Elite Sport. Ze werkt samen met de universiteit om de betere materialen met goede grip en lange levensduur te realiseren voor een eerlijke prijs. Alle handschoenen van Elite Sport worden in Duitsland gemaakt. In alle handschoenen wordt de beste foam die ze beschikbaar hebben gebruikt. Onder andere Robbin Ruiter (FC Utrecht) en Sergio Padt (FC Groningen) spelen in Elite Sport handschoenen

Elite Sport junior keepershandschoenen

Opvallend aan de keepershandschoenen van Elite Sport is dat er bij de junior keepershandschoenen dezelfde materialen worden gebruikt als bij de senior keepershandschoenen. Hierdoor zijn ze van dezelfde kwaliteit. Verder hebben veel modellen verwijderbare fingersave. Elite Sport heeft handschoenen voor zowel gras als kunstgras ondergronden. Volgens Elite Sport is het de beste kunstgrashandschoen-collectie die een lange levensduur garanderen en bovendien goede grip hebben.

Tijm4sport Elite Balck Real keeperhandschoenen

Elite Black Real

De Elite Black Real keepershandschoen is de absolute topper van de 2016 collectie. De handschoen is gemaakt van hoge kwaliteit materialen. De Elite Black Real heeft een 4mm Elite Contact M Latex foamlaag voor geweldige grip bij zowel droge als natte weersomstandigheden. Om ervoor te zorgen dat deze geweldige grip goed beschermt blijft van beschadigingen heeft de Elite Black Real 4mm foam als extra beschermingslaag.

De stijlvolle handschoen heeft gerolde vingers. Dit zorgt ervoor dat de handschoen meer vangoppervlakte heeft en comfortabel aanvoelt. Doordat de duimen dubbel gerold zijn is de Elite Black Real overal voorzien van foam. Om de vingers van de keeper te beschermen heeft de handschoen ook fingersave. De vijf vingerbeschermingsplaatjes zijn verwijderbaar. Op de rug van de keepershandschoen is er een extra dempingsfoamlaag aangebracht. Deze dempingsfoamlaag helpt het stompen voor de keeper comfortabeler te maken. De dempingslaag bestaat uit 4mm GS Latex en daar bovenop 4mm dempingsfoam. Voor optimale luchtcirculatie is er bij de Elite Black Real gekozen voor Hi Tech Air Ventilation mesh. Hierdoor raakt de hand van de keeper niet snel oververhit. De sluiting van de handschoen is 10 cm wijd/hoog, gemaakt van elastisch materiaal voor een perfecte pasvorm.

4 5 6 7 8 9 10 11
omtrek in cm’s 16 17 18 19 22 24,5 27 28,5