Over McDavid

McDavid ontwerpt en verkoopt sportmedische producten, sportbescherming en prestatiebevorderende kledij voor actieve mensen en atleten. We zijn meedogenloos in het voorkomen van blessures en het verbeteren van prestaties.

Dr. Robert F. McDavid Jr.

Ons verhaal begon in 1969, toen Dr. Robert F. McDavid Jr., oprichter en naamgenoot van het bedrijf, de eerste beschermende kniebrace ontwikkelde voor American football. Na een periode van groei ontstond in 1980 de onderneming McDavid Knee Guard Inc. Vandaag de dag staat McDavid bovenaan de lijst bij professionele atleten, sportmedische professionals en coaches. Van onze wetenschappelijk onderzochte enkelbraces tot de compressieshorts met gepatenteerde technologie, McDavid producten voeden de algemene en specifieke behoeften van professionele – en alledaagse – atleten over een brede waaier aan sporten.

McDavid heeft ook een globaal verhaal te vertellen – van het hoofdkantoor in Californië en de dochterondernemingen in Japan en Europa, tot onze groeiende wereldwijde distributie. Ons doel blijft geavanceerde producten ontwikkelen die vertrouwen stimuleren en atleten van elk niveau helpen om het beste van zichzelf te geven.

GESCHIEDENIS SCHRIJVEN

McDavid zet de atleet op de eerste plaats. In dit opzicht hebben we veel mijlpalen bereikt. Hieronder vind je een overzicht van onze hoogtepunten.

VISIE / MISSIE

McDavid wil een essentieel onderdeel zijn van het succes, de training en de motivatie van elke atleet, terwijl we een wereld creëren van persoonlijke records.

HET MERK

Bij McDavid zijn we ervan overtuigd dat een sport mensen kan veranderen. Dat fair play en hard werk integriteit leveren aan elke match staat voor ons buiten kijf.

We weten dat mensen op een slimme manier willen trainen, concurreren en leven. Die visie is tijdloos. We geloven in een onderneming met ziel en dragen zonder cynisme sportieve prestaties hoog in het vaandel. Wij blijven doorzetten.

PRODUCT CATEGORIEËN

SportMed® – braces, wraps en andere producten om blessures te voorkomen en genezen..
Sportbescherming – hoogtechnologische schokdempers voor de cruciale plaatsen.
Prestatiebevorderende kledij – compressie- en herstelkledij om een lichaam in beweging te ondersteunen en beschermen.